Find balancen

Balancepunktet er normalt ved bærehåndtaget i midten af ​​brættet. Start med at sidde eller stå på knæ, før du forsøger at stå oprejst. Når du føler dig mere sikker og klar, skal du stå forsigtigt op. Det er en god idé at stå med en lidt bred benstilling og have en lille bøjning i knæene.

Bliv tæt på land

Inden du finder balancen ordentligt og bliver sikker på brættet, er det en god idé at bo tæt på land og også på lavt vand. Hvis du skal padle med børn, er dette også en ekstra sikkerhed. Tag ikke ud på de længste ture i begyndelsen, brug hellere SUP'en til leg og sjov, så du er sikker. Hvis det er varmt nok i vandet, kan det også være en idé at øve sig på at falde af brættet og komme sig, dette øger selvtilliden.

Start i roligt vand

Både vind- og bådtrafik kan give gode bølger. Indtil du er sikker på tavlen og føler, at du har en god balance, kan du starte i roligt vand. Hvis du f.eks. Har en skovsø i nærheden, kan dette være et godt sted at starte, eller en rolig og bred flod, du kender godt. Selv når du er mere sikker, vil de bedste oplevelser på SUP være tæt på land og i relativt roligt vand. Så har du også tid til at nyde naturen og ikke bare tro, at en bølge vil vælte dig.

Klæd dig efter vandtemperaturen

Selvom vejret er varmt, kan vandet stadig være iskoldt. Sørg for at klæde dig efter vandtemperaturen. I de koldeste årstider anbefales det også at bære tørdragt for sikkerheds skyld. Våddragt er også dejlig at have på, når man padler. Vest er ikke obligatorisk, når man padler SUP, men det kan være praktisk at have i starten, hvis man skulle falde af brættet. Børn bør altid bære en vest, når de padler SUP.

Åretak

En SUP -åre skal være længere end din højde. Det er også klogt ikke at vælge en for tung åre, da man hurtigt bliver træt i armene i starten. For at tage gode år starter du langt foran, og indtil SUP, løftes året, når det er forbi dine fødder.